100ден.
(+поштарина)
 
Светот по 2000-та
група автори

Ја прикажуваме содржината на книгата:

1. ЗАГРОЗЕНА ПЛАНЕТА

Играње со оган - Дамка на црна вода. Кисел дожд - Премногу усти - Дали Земјата станува се' потопла? - Што предизвикува загревање на Земјата? - Последиците на загревањето на Земјата - Земјата во непосредна опасност

 

2. ЗА ИДНИНАТА

Футурологија - Нови позитивни трендови? - Златен или нов мрачен период?

 

3. РЕЛИГИЈАТА - НАЈГОЛЕМА СИЛА

Јудаизмот - Индуизмот - Будизмот - Исламот - Појава на нови религии - Религијата и иднината на светот - Во што се состои разлочноста на христијанството?

 

4. ЗОШТО ТОЛКУ ЦРКВИ?

Религиски причини - Историски причини - Библиски причини

 

5. ДАЛИ МОЖЕ НА БИБЛИЈАТА ДА & СЕ ВЕРУВА?

Откритијата крај Мртвото Море - Значаен пронајдок - Ашовот ја потврдува Книгата - Порака од Книгата

 

6. КУТРАТА ЗЕМЈА

Изгледи за мир - Како умира втората половина? - “Ќе бидат ... неумерени” - Морални проблеми - Крајно решение - Закон на животот

 

7. ПОСТОИ ЛИ НАДЕЖ?

Надеж во безнадежниот свет - Зошто безнадежност? - Надеж за секој човек - Начелото на надежта - Човекот на прагот на вечноста - Надеж на светот - Цврст темел на човечката надеж - Човекот од Назарет - Главен извор на информации - Празен гроб - Вселенски димензии

 

8. ЕДИНСТВЕНА НАДЕЖ НА СВЕТОТ

Најголема вистина - Кога ќе бидеме со него? - Единствени зборови на надеж - Зошто? - Спасение од небото - Кога? - Како? - Надежи и соништа што не избледуваат - Второто Христово доаѓање - Зошто уште не дошол?

 

9. ВЕЛИЧЕСТВЕНИОТ СВЕТ НА ИДНИНАТА

Доаѓаат ѕверовите - Опомена упатена до сите народи - Врв - Последен суд - Конечна иднина - Повикот на Царот над царевите - Ерусалим свет град - Последни зла - Визија за новиот свет

  

 

ПОРАЧКА
Ги порачувам книгите:

со вкупна цена од

+ поштарина
која ќе ја платам при приемот на книгите


име и презиме:

улица и број:

место:

телефон:

е-mail:


  
Адвентистите во Светот Адвентистите во Македонија Верувања Литература Здрав живот Детско катче Најчести прашања Контакти
Почетна страна | Врати се на почетокот од оваа страна | Препорачај ја странава на пријател

Дизајн на сајтот и подготовка на дел од текстовите: Лазар Томовски. Веб дизајн и веб програмирање: Тони Матев
Лектура и подготовка на дел од текстовите: Никола Тасевски. Коректура: Драган Лазески.
Соработка: Михајло Гурев, Никола Христовски. Одговара: Томе Трајков