Официјален веб сајт на црквата во светот
www.adventist.org

Мисијата на адвентистите
www.adventistmission.org

Адвентистичка хуманитарна организација - АДРА
www.adra.org

Адвентистичко светско радио
www.awr.org

Верска слобода
parl.gc.adventist.org

Новости и случувања во адвентистичката црква
http://news.adventist.org

Издаваштво
www.adventistreview.org

Здравство
www.health20-20.org

Прашања, проучување на Библијата
biblicalresearch.gc.adventist.org
www.grisda.org (Геологија - верата и науката)

Христијанска адвентистичка црква - Кавадарци
www.sdakavadarci.com

Адвентистичката црква во:
Австрија
Албанија
Белгија
Б и Х
Бугарија
Велика Британија
Германија
Грција
Данска
Естонија
Исланд
Ирска
Италија
Латвија
Луксембург
Македонија
Малта
Молдова
Норвешка
Полска
Португалија
Романија
Русија
Словачка
Словенија
Србија
Украина
Унгарија
Финска
Франција
Хрватска
Холандија
Црна Гора
Чешка Република
Швајцарија
Шведска
Шпанија


 

Ви препорачуваме

Копнежот на вековите
Можеби најубавата книга, после Библијата, за Исусовиот живот и служба, за Неговата смрт на крстот, за воскресението...
повеќе


Христовите параболи
...во нив непознатото е насликано со познатото, божествените вистини со земни поими познати за луѓето...
повеќе


 
Адвентистите во Светот Адвентистите во Македонија Верувања Литература Здрав живот Детско катче Најчести прашања Контакти
Почетна страна | Врати се на почетокот од оваа страна | Препорачај ја странава на пријател

Дизајн на сајтот и подготовка на дел од текстовите: Лазар Томовски. Веб дизајн и веб програмирање: Тони Матев
Лектура и подготовка на дел од текстовите: Никола Тасевски. Коректура: Драган Лазески.
Соработка: Михајло Гурев, Никола Христовски. Одговара: Томе Трајков